روش اول برای تشخیص عسل طبیعی:
ریختن عسل در آب سرد : چنانچه مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، عسل طبیعی حالت چسبندگی خود را حفظ میکند و دیر در آب سرد حل میشود اما عسلهای تقلبی سریع در آب حل میشوند. و این یکی از راههای تشخیص عسل طبیعی است
روش دوم برای تشخیص عسل طبیعی:
رس زدن (شکرک زدن) عسل : رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی تهنشین شده و رس میزند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور شده و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود.
روش سوم برای تشخیص عسل طبیعی:
مزه کردن: عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد (از راههای تشخیص عسل طبیعی ) و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه طبیعی است.
عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.